З початку 2018 року Закон України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” втратив чинність, тому дуже важливо вже сьогодні бути підготовленим та підготувати свого клієнта до перевірок.

Ч. 1 ст. 75 Податкового кодексу України містить вичерпний перелік перевірок, які мають право проводити контролюючі органи:

  • камеральні;
  • документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні);
  • фактичні.

На сьогоднішній день Державна фіскальна служба України використовує камеральні перевірки як превентивні заходи з метою аналітики діяльності суб’єкта господарювання. За результатами камеральних перевірок можуть складатися інформаційні та аналітичні довідки.

На стадії камеральної перевірки прогнозується, яку перевірку необхідно буде провести наступною в залежності від того, які правопорушення було виявлено.

Документальні планові перевірки проводяться відповідно до плану-графіка перевірок, який ДФС України оновлює щоквартально.

Документальні позапланові перевірки не передбачаються у плані роботи контролюючого органу і проводяться за наявності хоча б однієї з підстав, визначених ПК України.

Відповідно до п. 3. ч. 1 ст. 75 ПК України фактичною вважається перевірка, яка здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об’єктів права власності такого платника.

Контакти

Вікторія
Головатчук

Контактний номер

Електронна пошта

Адреса

м. Івано-Франківськ, вул. С.Стрільців 13, офіс 423, Україна